Τώρα που ο καιρός δρόσισε, ας φτιάξουμε μια φτηνή λιχουδιά
για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
4 ποτήρια
αλεύρι
1 κουταλιά μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό για τη μαγιά
χλιαρό νερό όσο πάρει για την ζύμη
λίγο αλάτι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
1 ποτήρι νερό
κανέλλα.
1 κουταλιά μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό για τη μαγιά
χλιαρό νερό όσο πάρει για την ζύμη
λίγο αλάτι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι
1 ποτήρι νερό
κανέλλα.
Εκτέλεση :
1) Κοσκινίζουμε το αλεύρι και
του προσθέτουμε το αλάτι.
2.) Διαλύουμε την μαγιά στο νερό και περιμένουμε 10-15 λεπτά. Κάνουμε ένα λάκκο στη μέση του αλευριού και ρίχνουμε εκεί τη μαγιά. Ανακατεύουμε και σιγά-σιγά ρίχνουμε νερό μέχρι να γίνει χυλός, μαλακός . Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.
3.) Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μία κουταλιά ζυμάρι κάθε φορά. Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε με κουτάλα τρυπητή και βάζουμε τα επόμενα.
4.) Στο μεταξύ σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το ποτήρι με το νερό και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να γίνει σιρόπι. Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από τους λουκουμάδες.
2.) Διαλύουμε την μαγιά στο νερό και περιμένουμε 10-15 λεπτά. Κάνουμε ένα λάκκο στη μέση του αλευριού και ρίχνουμε εκεί τη μαγιά. Ανακατεύουμε και σιγά-σιγά ρίχνουμε νερό μέχρι να γίνει χυλός, μαλακός . Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.
3.) Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μία κουταλιά ζυμάρι κάθε φορά. Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε με κουτάλα τρυπητή και βάζουμε τα επόμενα.
4.) Στο μεταξύ σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το ποτήρι με το νερό και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να γίνει σιρόπι. Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από τους λουκουμάδες.
5.) Πασπαλίζουμε με κανέλλα.