Υλικά για τα κεφτεδάκια
500gr κιμά μοσχαρίσιος -1 κρεμμύδι ξερό αλεσμένο -1/2 ματσάκι μαϊντανό-1-2 κουταλιές δυόσμος -1 αυγό -2-3 χοντρές φέτες μουσκεμένο ψωμί και στιμμένο καλά-1 κουταλάκι ξύδι -2-3 κουταλιές ελαιόλαδο-αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Υλικά για το κουρκούτι
3 αυγά -300gr-400gr τυρί φέτα τριμμένη -λίγο ελαιόλαδο -1 κούπα τσαγιού νερό -αλεύρι (όσο πάρει) -αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μαζί και πλάθουμε στρογγυλά κφτεδάκια.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψηνουμε σε μέτριο φούρνο για 25′-30′.
Τα βγάζουμε απο το φούρνο και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το κουρκούτι.
Σε ένα μπωλ βάζουμε 3 αυγά, 300gr-400gr τυρί φέτα τριμμένη, λίγο ελαιόλαδο, 1 κούπα τσαγιού νερό, αλάτι-πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά αλεύρι (όσο πάρει) για να γίνει ένα οχι πολύ πιχτό κουρκούτι.
Στο ταψί που έχουν κρυώσει λίγο τα κεφτεδάκια, ρίχνουμε το κουρκούτι λίγο-λίγο ανάμεσα στα κεφτεδάκια ώστε να πάει παντού.
Προσθέτουμε απο πάνω λίγο ελαιόλαδο και ξαναψήνουμε στους 200oC για 30′-40′ μέχρι να ροδίσει.
Το κουρκούτι καλό θα είναι να έχει πάχος στο ταψί 1cm
500gr κιμά μοσχαρίσιος -1 κρεμμύδι ξερό αλεσμένο -1/2 ματσάκι μαϊντανό-1-2 κουταλιές δυόσμος -1 αυγό -2-3 χοντρές φέτες μουσκεμένο ψωμί και στιμμένο καλά-1 κουταλάκι ξύδι -2-3 κουταλιές ελαιόλαδο-αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Υλικά για το κουρκούτι
3 αυγά -300gr-400gr τυρί φέτα τριμμένη -λίγο ελαιόλαδο -1 κούπα τσαγιού νερό -αλεύρι (όσο πάρει) -αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μαζί και πλάθουμε στρογγυλά κφτεδάκια.
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψηνουμε σε μέτριο φούρνο για 25′-30′.
Τα βγάζουμε απο το φούρνο και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το κουρκούτι.
Σε ένα μπωλ βάζουμε 3 αυγά, 300gr-400gr τυρί φέτα τριμμένη, λίγο ελαιόλαδο, 1 κούπα τσαγιού νερό, αλάτι-πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά αλεύρι (όσο πάρει) για να γίνει ένα οχι πολύ πιχτό κουρκούτι.
Στο ταψί που έχουν κρυώσει λίγο τα κεφτεδάκια, ρίχνουμε το κουρκούτι λίγο-λίγο ανάμεσα στα κεφτεδάκια ώστε να πάει παντού.
Προσθέτουμε απο πάνω λίγο ελαιόλαδο και ξαναψήνουμε στους 200oC για 30′-40′ μέχρι να ροδίσει.
Το κουρκούτι καλό θα είναι να έχει πάχος στο ταψί 1cm
Πρόταση σερβηρίσματος: Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια που στη μέση έχουν ένα κεφτεδακι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)