Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Χούμους!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 1 μεγάλο μπολ

Υλικά:

2 φλιτζάνια ρεβίθια
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
3/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι ταχίνι
λίγο ελαιόλαδο,
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια κατά την διάρκεια της νύκτας σε μπόλικο κρύο νερό με τη σόδα για να φουσκώσουν. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό που να τα σκεπάζει καλά και τα βράζουμε για 1 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι περίπου από το νερό τους. Βάζουμε τα ρεβίθια σε μπλέντερ μαζί με τα σκόρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού, και τα κτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν πουρές. Διαλύουμε το ταχίνι σε 1/4 φλιτζανιού από το ζεστό νερό των ρεβιθιών και το προσθέτουμε στο μίγμα, συνεχίζοντας το χτύπημα στο μπλέντερ.
Αν το μίγμα μας είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε μερικές ακόμη κουταλιές από το νερό τους. Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σερβίρετε το χούμους ραντισμένο με λίγο ελαιόλαδο για να μη στεγνώσουν.
 Καλή Όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)