..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Σουβλακι κοτοπουλο ταντουρι!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια (με το κόκκαλο)
Χυμός από 1/2 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν λίγο έξτρα για άλειμμα
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κάρδαμου, λεπτοαλεσμένους
2 κουταλιές της σούπας garam masala
1 φλιτζάνι γιαούρτι
αλάτι

Εκτέλεση:

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε ελαφρά τα κομμάτια κοτόπουλου σε διάφορα σημεία και βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε την πάπρικα και μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά στο μπολ μέχρι να καλύψουν καλά το κοτόπουλο. Βάζουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για μισή ώρα.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, το κάρδαμο, το garam masala και κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μία λεία σάλτσα. Προσθέτουμε την σάλτσα στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να πάει παντού πάνω στο κρέας. Σκεπάζουμε το μπολ με μία πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-6 ώρες. Το κρέας πρέπει να αφεθεί να μαρινατιστεί καλά και να τραβήξει όλα τα αρώματα πριν το ψήσουμε.
Ετοιμάζουμε την σχάρα μας (κατά προτίμηση κάρβουνο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από την περιττή μαρινάδα και το περνάμε πάνω σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια αφήνοντας 1 με 2 εκατοστά απόσταση από το κάθε κομμάτι. Αλείφουμε το κρέας και την σχάρα με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε το κοτόπουλο για 10-15 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος και την θερμοκρασία της σχάρας) μέχρι να ψηθεί καλά αλλά εσωτερικά να είναι ακόμη ζουμερό.
Σερβίρετε απευθείας από την σχάρα με πίτα και σαλάτα.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)