Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Σπιτική Μουστάρδα Μπύρας!

από: Εδώ


Συνταγή για 4 βαζάκια των 250γρ.

Υλικά:

175γρ. κίτρινους σπόρους μουστάρδας (σινάπι)
175γρ. μαύρους σπόρους μουστάρδας
500ml μπύρα
1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι
1 πρέζα μπούκοβο
175ml λευκό ξίδι
6 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα δύο είδη σπόρων μουστάρδας μαζί με την μπύρα και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στην άκρη για 10-12 ώρες (κατά την διάρκεια της νύκτας) να μαλακώσουν οι σπόροι και να απορροφήσουν την μπύρα.
Αποστειρώνουμε τα βαζάκια για τη μουστάρδα. Πλένουμε με αρκετό καυτό νερό και τοποθετούμε αναποδογυρισμένα σε ένα ταψί φούρνου. Ζεσταίνουμε το φούρνο μας στους 160οC και τοποθετούμε τα βαζάκια μέσα για 10-15 λεπτά για να στεγνώσουν και να αποστειρωθούν εντελώς.
Βάζουμε τους σπόρους μουστάρδας με την μπύρα σε ένα μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων στον οποίο προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Δουλεύουμε καλά τα υλικά στον επεξεργαστεί μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα (ίσως χρειαστεί να το κάνετε αυτό 2-3 φορές αν είναι μικρός ο επεξεργαστής σας).
Μοιράζουμε το μείγμα στα βαζάκια και χτυπάμε τον πάτο με την παλάμη για να φύγουν τυχόν φυσαλίδες αέρα. Κλείνουμε τα βαζάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Η μουστάρδα αυτή συνοδεύει τέλεια το χοιρινό αλλά και οποιοδήποτε άλλο είδος κρέατος εσείς επιλέξετε.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)