Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Αρνί στιφάδο με μέλι, δαμάσκηνα και αμύγδαλα!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 6 άτομα

Υλικά:

16 φρέσκα μικρά ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα ολόκληρα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (2 επιπρόσθετες)
2 κιλά αρνίσιο κρέας για στιφάδο, κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σαφράν
2 φλιτζάνια ζεστό ζωμό κρέατος
1/3 φλιτζανιού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
24 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι, αποξηραμένα
1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190oC.
Βάζουμε μία πυρίμαχη κατσαρόλα (βαρετού τύπου με πώμα) πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε το κρέας για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά και αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα ολόκληρα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συχνά για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Βγάζουμε τα κρεμμύδια από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε μαζί με το κρέας.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ακόμη 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί λίγο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα δαμάσκηνα, το μέλι, το κουρκουμά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμη 2-3 λεπτά.
Βάζουμε το σαφράν μέσα στο ζωμό κρέατος και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το ζωμό να σταθεί για 2-3 λεπτά και μετά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το κρέας με τα κρεμμύδια που τσιγαρίσαμε προηγουμένως και το κόλιαντρο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα πρώτα με αλουμινόχαρτο και μετά με το πώμα του. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο φούρνο για μία ώρα. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα αφού περάσει η μία ώρα και προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Αφήνουμε στον φούρνο για ακόμη 20-25 λεπτά ή μέχρι να μελώσει και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε το στιφάδο σας με πατάτα πουρέ ή ρύζι πιλάφι.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)