Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Λαχανικά με φέτα στο γκριλ και σάλτσα βινεγκρέτ με μέλι!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 τυρί φέτα (250γρ.) κομμένο στα τέσσερα
1 μέτριο κολοκυθάκι, κομμένο κατά μήκος
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/5 φλιτζανιού ξίδι βινεγκρέτ
4 στρογγυλές πίτες
2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας μέλι



Eκτέλεση:

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και το ξίδι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε το τυρί, το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με τη μισή σάλτσα που φτιάξαμε.
Σε ένα τηγάνι γκριλ βάζουμε το κολοκυθάκι και το κρεμμύδι για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, γυρνώντας τα μία με δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Αφαιρούμε τα λαχανικά από το τηγάνι και βάζουμε μέσα τις ντομάτες και τις πίτες. Ψήνουμε τις ντομάτες για να μαλακώσουν ελαφρώς και τις πίτες μέχρι να φρυγανιστούν.
Αφού τελειώσουμε και με αυτά βάζουμε το τυρί στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά γυρνώντας μια φορά μόνο.
Για να σερβίρουμε, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα όσο είναι ακόμα ζεστά. Προσθέτουμε στη σαλατιέρα τα υπόλοιπα λαχανικά και τη φέτα. Βάζουμε το μέλι μέσα στη σάλτσα που κρατήσαμε από προηγουμένως και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί. Περιχύνουμε τα λαχανικά μας με αυτή τη σάλτσα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Σερβίρετε τα λαχανικά μαζί με τη πίτα και συνοδέψτε με ταχίνι.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)