Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ασιατικό σουβλάκι τόνου!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

500γρ. φρέσκο φιλέτο τόνου χωρίς πέτσα και κόκαλο
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 φλιτζάνι φρέσκο ανανά κομμένο σε κύβους
1 μέτρια κόκκινη ή πράσινη γλυκιά πιπεριά, κομμένη σε κύβους
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1/4 φλιτζανιού μέλι

Εκτέλεση:
Κόβουμε το φιλέτο τόνου σε μπουκιές. Τοποθετούμε τις μπουκιές τόνου σε μια μεγάλη καθαρή πλαστική σακούλα που σφραγίζει. Προσθέτουμε μέσα στη σακούλα τη σάλτσα σόγιας, το νερό, τη 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο κρεμμύδι ή το σχοινόπρασο και το τζίντζερ. Σφραγίζουμε και ανακινούμε ελαφρά τη σακούλα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά να σταθεί και να μαριναριστεί.
Στραγγίζουμε τη σάλτσα μέσα σε ένα μπολ και το κρατάμε στην άκρη.
Περνάμε εναλλάξ σε σουβλάκι το τόνο, τον ανανά, τις γλυκές πιπεριές και το πράσινο κρεμμύδι. Ψήνουμε τα σουβλάκια στα κάρβουνα ή σε τηγάνι γκριλ πάνω σε μέτρια θερμοκρασία για 6-9 λεπτά γυρνώντας συχνά.
Εν τω μεταξύ βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι τη μαρινάδα που κρατήσαμε προηγουμένως και τοποθετούμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και περνάμε τη μαρινάδα από σουρωτήρι για να απομακρύνουμε τα στερεά. Προσθέτουμε στη μαρινάδα το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Περιχύνουμε τα σουβλάκια μας με λίγη από τη σάλτσα σόγιας που ετοιμάσαμε λίγο πριν το σερβίρισμα. Σερβίρετε αυτή η ασιατική συνταγή με βρασμένο ρύζι.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)