Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Μάθετε τα υλικά και τα... μυστικά για το Τυρόψωμο Ορχομενού!

από : http://orchomenos-press.blogspot.gr/


Ποιος είναι γέννημα θρέμμα Ορχομένιος και δεν έχει μεγαλώσει με τυρόψωμο; Ποιος έχει έρθει φιλοξενούμενος στην πόλη μας και δεν έχει δοκιμάσει την τοπική μας σπεσιαλιτέ; Επειδή λοιπόν, έρχεται Σαββατοκύριακο και ολοένα και κανένα μουσαφιραίο θα έχετε, σας υπενθυμίζουμε τη συνταγή για να παρασκευάσετε την παραδοσιακή και πλέον διαδεδομένη πίτα της περιοχής μας για να βρείτε … ασπροπρόσωποι!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΨΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκ. αλάτι
2 κουτ. σουπ. ηλιέλαιο
1 κουτ. σουπ. ξύδι
Νερό χλιαρό όσο πάρει

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
600 γρ. φέτα ½ κιλό βούτυρο
1 αυγό για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, κάνουμε μία τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το αλάτι, το ηλιέλαιο, το ξύδι και ανακατεύουμε ρίχνοντας ταυτόχρονα λίγο λίγο από το χλιαρό νερό, ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ομοιογενής ζύμη και μέχρι να μην κολλάει στα τοιχώματα της λεκάνης.
Έπειτα, την αφήνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί και στη συνέχεια την χωρίζουμε σε 7 μπαλάκια. Ανοίγουμε ένα-ένα τα μπαλάκια με το χέρι, βάζουμε το βούτυρο και μετά την φέτα και το διπλώνουμε και το στρίβουμε.
Τα βάζουμε ένα-ένα μέσα στο ταψί και τα αλείφουμε από πάνω με το αυγό. Ψήνομε στον φούρνο για 1 ώρα περίπου, στους 250 βαθμούς.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)