Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Τσίζκεικ μωσαϊκό!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά:

Για την βάση:
32 στρογγυλά μπισκότα βανίλιας, κοπανισμένα σε σκόνη
1/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την γέμιση:
170γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (62%)
680γρ. τυρί κρέμα
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
225γρ. sour cream
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 165oC. Παίρνουμε ένα ταψί αναγόμενο διαμέτρου 23εκ. και το τυλίγουμε εξωτερικά με αλουμινόχαρτο. Βρίσκουμε ακόμα ένα ταψί φούρνου το οποίο να χωράει μέσα το ταψί που μόλις ετοιμάσαμε. Αφήνουμε και τα δύο ταψιά στην άκρη.
Για την βάση:
Βάζουμε τα λιωμένα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν τα μπισκότα με το βούτυρο. Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με το αλουμινόχαρτο και το πατάμε δυνατά με μία σπάτουλα για να απλώσει σε όλη την επιφάνεια και να έχει ομοιόμορφο πάχος.
Για την γέμιση:
Κόβουμε την σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπεν μαρί πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν λιώσει εντελώς η σοκολάτα κατεβάζουμε από την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμη ένα λεπτό. Αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το τυρί κρέμα σε ένα ηλεκτρικό μίξερ μαζί με την ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο και τα κτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν καλά για περίπου 2-3 λεπτά. Αφήνουμε το μίξερ να δουλεύει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά αφήνοντας το να δουλευτεί για λίγο πριν προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε το sour cream και την βανίλια και αφήνουμε όλα τα υλικά να δουλευτούν στο μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά και να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Παίρνουμε 3 φλιτζάνια από το μίγμα που ετοιμάσαμε και τα προσθέτουμε στην λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε την σοκολάτα με το μίγμα τυριού μέχρι να ενωθούν καλά.
Παίρνουμε το μίγμα σοκολάτας και το περιχύνουμε πάνω στην βάση μέσα στο ταψί. Προσθέτουμε από πάνω το μείγμα τυριού που μας έμεινε και με ένα μαχαίρι κάνουμε ελαφριές ανομοιόμορφες χαραματιές ενώνοντας τα δύο μείγματα και δημιουργώντας το μωσαϊκό. Προσέχουμε να μην τρυπήσουμε την βάση με το μαχαίρι αφού το αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο ωραίο. Βάζουμε το ταψί με το γλυκό μας μέσα στο μεγαλύτερο ταψί που βρήκαμε από προηγουμένως και στο οποίο ρίχνουμε τόσο νερό όσο να καλύψει το μισό ύψος του ταψιού μας με το αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε το τσιζκεικ μας στους 165oC για 1 ώρα και 10 λεπτά μέχρι να σταθεί. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε σπάσει το γλυκό μας. Βάζουμε το τσιζκεικ μας στο ψυγείο με την βάση του ταψιού και το αφήνουμε εκεί για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
Το τσίζκεικ αυτό σερβίρεται οπωσδήποτε παγωμένο.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)