Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε το καλοκαίρι;

από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/

 Το νερό είναι το σημαντικότερο συστατικό των ζωντανών οργανισμών γιατί είναι απαραίτητο σε όλες τις βιοχημικές διεργασίες.
Οι έντονες μυϊκές δραστηριότητες αυξάνουν τις ανάγκες του οργανισμού σε νερό, αυξάνοντας παράλληλα τις απώλειες σε αυτό. Η ποσότητα του νερού εξαρτάται από τον ιδρώτα, την ένταση και τη διάρκεια της άσκησης.
Το νερό αποτελεί συστατικό όλων των ιστών του σώματος.

Η μεγάλη κατανάλωση νερού προφυλάσσει από ορισμένες ασθένειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι πέτρες στα νεφρά. Η κατάποση άφθονων υγρών βοηθά και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
Το σώμα ενός μέσου ενήλικα εμπεριέχει τουλάχιστον 65% νερό ενώ ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται σχεδόν από 75% νερό. Κάθε όργανο, ιστός και σύστημα του σώματος εξαρτάται από το νερό για να λειτουργεί ομαλά. Χωρίς τροφή μπορούμε να επιβιώσουμε μέχρι και 50 μέρες αλλά χωρίς νερό θα επιζήσουμε μόνο λίγες μέρες.
Μέχρι 8 ποτήρια νερό την ημέρα
Καθένας από εμάς, έχει τις δικές του ανάγκες σε νερό, ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τη σωματική του δραστηριότητα αλλά και τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Επιπλέον, το νερό πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή, δεν αποτελεί όμως το μοναδικό μέσο ενυδάτωσης.  Το νερό προσλαμβάνεται από όλα τα υγρά ροφήματα, αλλά και από φρούτα, λαχανικά και γιαούρτι. Έχει υπολογιστεί πως το 20-30% των υγρών που χρειαζόμαστε καθημερινά προσλαμβάνεται από τα στερεά τρόφιμα, ενώ το υπόλοιπο 70-80% από το πόσιμο νερό και όλα τα μη αλκοολούχα ροφήματα που καταναλώνουμε μέσα στη μέρα. 2 με 2,5 λίτρα νερού που πρέπει να προσλαμβάνουμε ημερησίως μπορούν να καλυφθούν από όλες τις πηγές.
Γεύση στην ενυδάτωση σας
Επιλέξτε εκτός από το πόσιμο νερό , μια ποικιλία μη αλκοολούχων ροφημάτων, όπως χυμοί, γάλα, αναψυκτικά, καφές και τσάι. Προσοχή όμως γιατί πολλά ροφήματα περιέχουν και θερμίδες, οι οποίες συνυπολογίζονται στη συνολική ημερήσια πρόσληψη, ενώ οι light εκδοχές τους αποτελούν συμπληρωματική πηγή ενυδάτωσης με ευχάριστη γεύση και λιγότερες ή και μηδενικές θερμίδες.
Κάποιος που ασκείται χρειάζεται περισσότερο νερό;
Όταν ασκείστε, ιδρώνετε πολύ ή εκτίθεστε σε ψηλές θερμοκρασίες, τότε χρειάζεστε ακόμα περισσότερο νερό. Γι αυτό πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν από την άσκηση κι ένα μόλις τελειώσετε. Επίσης, κατά τη διάρκεια της άσκησης να πίνετε λίγο νερό κάθε 15 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)