..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011


Συνταγεςγια ολα τα γουστα!

Συνταγη για 4 άτομα

Υλικά:
1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα εστραγκόν (ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό εστραγκόν)
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
4 φρέσκα φιλέτα σολομού (χοντροκομμένα)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:
Βάζουμε ένα τηγάνι γκριλ πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε τα φιλέτα μας και στα καρβουνα.
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το σολομό) μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μέρη και το ένα το κρατάμε στην άκρη για να το χρησιμοποιήσουμε μετά. Με το υπόλοιπο μισό μείγμα βουτύρου αλείφουμε τα φιλέτα μας παντού.
Όταν είναι αρκετά ζεστό το τηγάνι μας βάζουμε μέσα τα φιλέτα και τα αφήνουμε στην θερμοκρασία αυτή για 2-3 λεπτά. Μετά χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για 10-12 λεπτά σύνολο γυρίζοντας τα 1 με 2 φορές.
Κατεβάζουμε τα φιλέτα μας από την φωτιά και τα βάζουμε στα πιάτα σερβιρίσματος. Όσο είναι ζεστά βάζουμε μία με μισή κουταλιά από το μείγμα βουτύρου πάνω στα φιλέτα και τα αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Σερβίρουμε τα φιλέτα μας ζεστά με ψημένα λαχανικά και βρασμένο ρύζι. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)