Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Μυρωδατο κοτοπουλο στο φουρνο με πατατες.



Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4-6 άτομα

Υλικά:
1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 2kg)
Αλάτι/Πιπέρι μαύρο
Χυμό από 1 λεμόνι
1kg πατάτες
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1/2 φλιτζάνι παγωμένο βούτυρο

Προετοιμασία:
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο μας και το περιχύνουμε μέσα-έξω με το χυμό από το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε και αρτύζουμε μέσα-έξω το κοτόπουλο με την μισή ρίγανη. Βάζουμε το κοτόπουλο στην μέση ενός μεγάλου ταψιού.
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τις κόβουμε σε τέταρτα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ρίγανη. Ανακατεύουμε τις πατάτες με τα χέρια μας για να πάνε παντού τα αρωματικά. Βάζουμε τις πατάτες γύρω από το κοτόπουλο και προσθέτουμε νερό στο ταψί μέχρι να καλύψουν τις πατάτες μέχρι λίγο πιο πάνω από την μέση.
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και το τοποθετούμε σε διάφορα σημεία πάνω στο κοτόπουλο. Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το κοτοπουλο στο φουρνο σε προθερμασμένο φούρνο (200οC) για περίπου 90 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει το κοτόπουλο. Όσο ψήνετε το φαγητό μας το ανοίγουμε κατά διαστήματα και το περιχύνουμε με τα υγρά του.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο μας ζεστό με μία ωραία πράσινη σαλάτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)