Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 10-12 άτομα

Υλικά:
600γρ. Κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
500γρ. τριμμένη καρύδα
100γρ. βούτυρο καρύδας
395γρ. γάλα εβαπορέ
150γρ. κεράσια γλασέ, κομμένα μικρά-μικρά
3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Προετοιμασία:
Λιώνουμε την μισή σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί. Παίρνουμε ένα ταψάκι 30Χ20 και καλύπτουμε τον πάτο του με ένα αντι-κολλητικό χαρτί κουζίνας. Χύνουμε την λιωμένη σοκολάτα πάνω στο χαρτί και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε το ταψί με μία πλαστική μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά η σοκολάτα.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την τριμμένη καρύδα, το βούτυρο καρύδας, το γάλα εβαπορέ και τα κεράσια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν και προσθέστε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για να χρωματιστεί ομοιόμορφα το μείγμα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι το μείγμα καρύδας μέσα στο ταψί πάνω στην σοκολάτα. Βάζουμε το ταψί πίσω στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα.
Λιώνουμε την υπόληπη σοκολατα και την απλώνουμε πάνω από το μείγμα καρύδας. Σκεπάζουμε και βάζουμε πίσω στο ψυγείο μέχρι να σταθεί η σοκολάτα.
Όταν παγώσει καλά το γλυκό μας, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε μερίδες ή όπως εμείς επιθυμούμε. Τοποθετούμε το γλυκό μας σε αεροστεγές δοχείο και το κρατάμε στο ψυγείο.
Σερβίρετε πάντοτε παγωμένο. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)