Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Ριγκατονι σε κοκκινη σαλτσα με Ιταλικο λουκανικο.


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
500γρ ριγκατόνι
4 ιταλικά λουκάνικα (περίπου 500 γρ)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
3 φλιτζάνια ντομάτα κονκασέ
150γρ. φρέσκα κρέμα
150γρ παρμεζάνα, τριμμένη

Προετοιμασία:
Ανοίγουμε τα λουκάνικα, τοποθετούμε το κρέας σε ένα μπολ και πετάμε τα έντερα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, το κρέας από τα λουκάνικα, και το μπούκοβο. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά το κρέας.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τα υλικά μας να ψηθούν για ακόμα 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό και ανακατεύομε τα υλικά μας στο τηγάνι να ενωθούν. Αφήνουμε την φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε την σάλτσα μας για ακόμα 12 περίπου λεπτά ή μέχρι να δέσει.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ακλουθώντας τις οδηγίες στην συσκευασία για αλ τέντε. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά μας μόλις είναι έτοιμα και τα περνάμε από τρεχούμενο κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία ψησίματος.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας στο τηγάνι με την σάλτσα και ταυτόχρονα προσθέτουμε την φρέσκα κρέμα και την μισή παρμεζάνα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε στην χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν, περίπου 2-3 λεπτά.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά σας ζεστά πασπαλισμένα με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο τσιζκεικ. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)