Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Γλυκο καρπουζι .


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για περίπου 3-4 βαζάκια

Υλικά:
1 κιλό χοντρό φύλλο καρπουζιού, καθαρισμένο από το πράσινο και το κόκκινο μέρος του φρούτου και κομμένο σε τετραγωνάκια (μερίδες)
3 – 4 κουταλιές ασβεστόσκονη
1 κιλό ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 φακελάκι βανίλια
χυμό από ένα λεμόνι

Προετοιμασία:
Καθαρίζουμε και κόβουμε το φύλλο του καρπουζιού σε τετράγωνα κομμάτια. Φροντίστε να χωράνε στα βαζάκια σας.
Διαλύουμε σε μία λεκάνη την ασβεστόσκονη με αρκετό νερό και βάζουμε μέσα τα κομμάτια της φλούδας. Αφήνουμε τα κομμάτια στο διάλυμα αυτό για 1.5 – 2 ώρες ενώ κατά διαστήματα τα ανακινούμε.
Αφαιρούμε τα καρπουζόφυλλα από την λεκάνη και τα πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Αφού μαλακώσουν (αλλά όχι να λιώσουν) τα στραγγίζουμε και γεμίζουμε την κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό. Προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού και τα αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
Βάζουμε σε μία καθαρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα 2 φλιτζάνια νερό. Προσθέτουμε μέσα τα κομμάτια του καρπουζιού μαζί με 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να κοχλάζουν πάνω σε δυνατή φωτιά. Αφού κοχλάσουν για 1-2 λεπτά τα κατεβάζουμε και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μία καθαρή πετσέτα μέχρι την επόμενη μέρα.
Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε την βανίλια και τα αφήνουμε να κοχλάσουν για 1-2 λεπτά. Το γλυκό μας είναι έτοιμο όταν δέσει το σιρόπι. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Αφού κρυώσει τοποθετούμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια. Τοποθετούμε τα γλυκά μας σε σκιερό χώρο ή ακόμα και στο ψυγείο και μπορούμε να τα διατηρήσουμε μέχρι και ένα χρόνο. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)