Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Καλαμαρια γεμιστα στα καρβουνα!



Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
4 μεγάλα ολόκληρα καλαμάρια με τα πλοκάμια τους, καθαρισμένα
1 φλιτζάνι τυρί μυζήθρα, λιωμένη με ένα πιρούνι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες περασμένες στον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας ξηρή ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/3 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

Προετοιμασία: Ξεχωρίζουμε τα πλοκάμια και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε τα πλοκάμια. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, και την ρίγανη. Σιγοβράζουμε την γέμιση μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μην υπάρχουν πολλά υγρά. Κατεβάζουμε από την φωτιά το τηγάνι προσθέτουμε την μυζήθρα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας. Αφήνουμε την γέμιση μας να κρυώσει και γεμίζουμε με αυτή τα καλαμάρια μας. Κλείνουμε τα καλαμάρια με οδοντογλυφίδες για να μην χυθεί η γέμιση.
Ετοιμάζουμε τα κάρβουνα μας για το ψήσιμο. Δεν πρέπει να είναι πολύ δυνατή η φωτιά. Ψήνουμε τα γεμιστά καλαμάρια σας στα κάρβουνα γυρίζοντας τα συχνά για 8-12 λεπτά.
Σερβίρετε τα καλαμάρια σας απευθείας από τα κάρβουνα με μία ωραία σαλάτα. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο γαλακτομπουρεκο! Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)