Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Γαλλικη χωριατικη ομελετα φουρνου.


Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 2 άτομα

Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 φέτες χοντροκομμένο μπέικον, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι πατάτες, καθαρισμένες από την φλούδα και κομμένες σε μικρούς κύβους
5 μεγάλα αυγά
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για την Γεύση.

Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175οC.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι φούρνου πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπέικον και τσιγαρίζουμε για 3 έως 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει αλλά πριν ακόμα γίνει τραγανό. Βγάζουμε το μπέικον από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε ένα πιάτο.
Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι τις πατάτες και αρτύζουμε με αλάτι και πιπέρι. Τηγανίζουμε τις πατάτες πάνω σε μέτρια φωτιά για 8 έως 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Βγάζουμε τις πατάτες από το τηγάνι και τις βάζουμε με το μπέικον. Το περιττό λίπος στο τηγάνι το πετάμε.
Εν τω μεταξύ βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα κτυπάμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το βούτυρο στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να λιώσει. Βάζουμε το μείγμα των αυγών στο ζεστό τηγάνι και προσθέτουμε ομοιόμορφα τις πατάτες με το μπεικον και το σχοινόπρασο.
Τοποθετούμε το τηγάνι στο προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η ομελέτα. Γυρίζουμε την ομελέτα σε μία πιατέλα και κόβουμε στην μέση.
Σερβίρουμε αμέσως με μία ωραία σαλάτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)