Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011



Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 6 άτομα

Υλικά:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
2 ξυλάκια κανέλας
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
6 κρόκοι αυγών
50γρ. κορν φλάουρ
200γρ. ζάχαρη
επιπλέον ζάχαρη για την επιφάνεια

Προετοιμασία:
Κρατάμε περίπου 1/3 του φλιτζανιού γάλα στην άκρη και βάζουμε το υπόλοιπο σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τα ξυλάκια κανέλας. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει το γάλα να βράζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε τους κρόκους και το γάλα που κρατήσαμε και δεν ζεστάναμε. Με ένα σύρμα κτυπάμε καλά τα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς και να μη ψηθούν τα αυγά. Αφού ενωθούν τα υλικά μαζί επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η κρέμα δέσει. Γεμίζουμε με το μείγμα 6 ατομικά πυρίμαχα μπολ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη.
Βάζουμε τα μπολ κάτω από πολύ δυνατό γκριλ (ή, αν έχουμε, χρησιμοποιούμε φλόγιστρο), ώστε να «καεί» η ζάχαρη και να κάνει κρούστα.
Σερβίρετε παγωμένη την κρέμα καταλάνα και απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)