Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Μαρμελαδα ροδακινο.


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 7-8 βαζάκια

Υλικά:
2kg ροδάκινα αρκετά ώριμα
1,5kg ζάχαρη
6-7 φύλα δυόσμο ή μέντα, καλά πλυμένα και στεγνά
Χυμό από 1 λεμόνι

Προετοιμασία:
Πλένουμε καλά τα ροδάκινα, τα ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε το κουκούτσι. Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ροδάκινα με τη ζάχαρη. Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν πάρουν βράση τα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα στεγνά φύλλα δυόσμου ή μέντας και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Είναι σημαντικό να ανακατεύουμε κατά διαστήματα την μαρμελάδα, ώστε να μην κολλήσουν τα φρούτα στον πάτο και αλλοιωθεί η γεύση.
Ελέγχουμε εάν η μαρμελάδα είναι έτοιμη βάζοντας μια κουταλιά σε ένα στεγνό πιάτο, φυσάμε για να κρυώσει γρήγορα και με το δάχτυλό μας χαράζουμε μια γραμμή. Αν αφήνει δρόμο που δεν κλείνει, η μαρμελαδα είναι έτοιμη. Προσθέτουμε το χυμό από το λεμονι και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια, κλείνουμε ερμητικά και τα αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε έτσι τα βαζάκια για τουλάχιστον 12 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)