Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011


Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
2 μεγάλες κονσέρβες τόνου σε νερό, στραγγισμένος καλά
1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο σέλινο
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο ξίδι
1.5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/3 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, σκόνη
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
8 φέτες ψωμί (δικής σας επιλογής)
8 φέτες τυρί
4 φέτες ντομάτας

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε το ηλεκτρικό γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία. Σε περίπτωση που δεν έχετε ηλεκτρικό γκρίλ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τηγάνι γκριλ (τοποθετώντας το σε μέτρια θερμοκρασία).

Σ ‘ένα μπολ, ανακατέψτε το τόνο, τη μαγιονέζα, το σέλινο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Προσθέστε τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Αρχίστε το στήσιμο των σάντουιτς τοποθετώντας 4 φέτες ψωμιού σε μια επίπεδη επιφάνεια. Τοποθετήστε πάνω από κάθε φέτα ψωμιού μια φέτα τυριού και από πάνω αρκετή δόση από το μείγμα τόνου για να καλυφτεί το τυρί. Προσθέστε πάνω από το τόνο μια χοντρή φέτα ντομάτας και καλύψτε την με την δεύτερη φέτα τυριού. Τελειώστε το σάντουιτς, τοποθετώντας το τελευταίο κομμάτι ψωμί στην κορυφή.
Τοποθετήστε στη ηλεκτρική σχάρα (ή στη σχάρα τηγάνι), τα σάντουιτς και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει το τυρί (περίπου 4-6 λεπτά). Σερβίρετε με μερικά αγγουράκια τουρσί και τηγανιτές πατάτες. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)