Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011


Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
500γρ μακαρόνια ριγκατόνι (Rigatoni)
300γρ χοιρινό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντομάτες, χοντροκομμένες
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι νερό
3/4 φλιτζανιού φρέσκα κρέμα
1 1/2 φλιτζάνια παρμεζάνα τριμμένη
1 κουτάλι της σούπας βούτυρο (για άλειμμα του ταψιού)

Προετοιμασία:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τον κιμά και με ένα πιρούνι αρχίστε να ανακατεύετε πιέζοντας το κρέας προς τα κάτω μέχρι να γίνει σπυρωτό. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το κρεμμύδι να γίνει γυαλιστερό και προσθέστε την ντομάτα και το νερό. Ανακατέψτε και προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και κανέλα. Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και κατεβάστε από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία για al dente. Στραγγίστε και τοποθετήστε κάτω από κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα. Προσθέστε και ανακατέψτε δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέστε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τον κιμά. Προσθέστε και την μισή παρμεζάνα και ανακατέψτε τα υλικά όλα μαζί καλά.
Αλείψτε με τον βούτυρο τον πάτο και τα τοιχώματα ενός πυρίμαχου ταψιού και αδειάστε μέσα τα μακαρόνια με τον κιμά και το τυρί. Περιχύστε ομοιόμορφα την φρέσκα κρέμα στο ταψί πάνω από τα μακαρόνια και με απαλές κινήσεις αφήστε την κρέμα να απλώσει σε όλα τα σημεία του ταψιού. Πασπαλίστε το πάνω μέρος των ριγκατόνι με το υπόλοιπο τυρί και καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180οC) για 10 λεπτά και μετά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο. Ψήστε για άλλα 10 λεπτά μέχρις ότου δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα από πάνω.
Σερβίρετε ζεστά με ένα κρύο λευκό κρασί. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)