Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 30 Ιουλίου 2011


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
4 μεγάλες και όριμες ντομάτες
1 μικρή κονσέρβα γλυκό καλαμπόκι, στραγγισμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη κονσέρβα τόνο σε νερό, στραγγισμένος
1 φλιτζάνι άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
Για την σάλτσα:
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (λίγο επιπρόσθετο για τις ντομάτες)
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, σκόνη

Προετοιμασία:
Πλένουμε καλά τις ντομάτες, κόβουμε την επάνω πλευρά με το κοτσανάκι και το κρατάμε για καπάκι. Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τις ντομάτες και τις κρατάμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε το λάχανο με το καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια, το καρότο, και τον τόνο.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υλικά για την σάλτσα και τα κτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη μέχρι να δέσουν και να δημιουργηθεί μία απαλή σάλτσα. Περιχύνουμε με την σάλτσα τα υλικά στο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Γεμίζουμε με το μείγμα τις ντομάτες, τις κλείνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Σερβίρετε τις ντοματες σας παγωμένες με φρέσκο ψωμί. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)