Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 2 Ιουλίου 2011


Συνταγεσ για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
4 φιλέτα πέρκας, χωρίς κόκαλα (περίπου 1 κιλό)
500γρ μικρές πατάτες κομμένες στη μέση
2 φλιτζάνια ντοματινια, κομμένα στην μέση
ελαιόλαδο (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
1 φρέσκο λεμόνι (το μισό σε φέτες και το άλλο μισό σε χυμό)
1/2 φλιτζάνι κάπαρη
1 φλιτζάνι μαγιονέζα, καλής ποιότητας
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύρο

Προετοιμασία:Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190oC.
Βάζουμε τις ντομάτες και τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί. Περιχύνουμε τα υλικά μας στο ταψί με αρκετό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μισό αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τις πατάτες και τις ντομάτες, ακάλυπτες, για 25 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιλέτα πέρκας πάνω από τις ντομάτες. Αραδιάζουμε πάνω από τα φιλέτα τις φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με κάπαρη. Ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά, ή μέχρι το ψάρι να είναι έτοιμο.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και λίγη κάπαρη και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρετε το ψάρι και τις πατάτες απευθείας από το φούρνο μαζί με λίγη σάλτσα. Για επιδορπιο επιλεξτε να φτιαξετε μωσαικο! Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)