Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
1kg χοιρινό κρέας φιλέτο, κομμένο κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χοντρό
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο, κοπανισμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, σκόνη
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 ώριμα μάνγκο, κομμένο σε κύβους στο ίδιο μέγεθος με το κρέας
1 ματσάκι μαϊντανό λεπτοκομμένο (για το σερβίρισμα)

Προετοιμασία:
Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε το κύμινο, το αλάτι, το κόλιανδρο, την ζάχαρη, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να δημιουργηθεί ένα πολτός. Βάζουμε το κρέας μέσα στον πολτό και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να καλυφθεί το κρέας με τα αρωματικά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να σταθεί το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου για 20-25 λεπτά και να απορροφήσει τα αρώματα. Ταυτόχρονα βάζουμε μερικά ξύλινα σουβλάκια σε ένα μπολ και αφήνουμε να μουλιάσουν για περίπου 20 λεπτά.
Περνάμε εναλλάξ στα σουβλάκια το κρέας με το μάνγκο και τοποθετούμε σε μία πιατέλα. Ετοιμάζουμε την σχάρα (κατά προτίμηση κάρβουνα) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κρέας. Μόλις κατεβάσουμε από την φωτιά αραδιάζουμε τα σουβλάκια σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Σερβίρετε τα σουβλάκια σας με βραστό ρύζι με κρόκο Κοζάνης και πράσινη σαλάτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)