..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Κρεμ Καραμελε του Παρλιαρου


Συνταγες για ολα τα γούστα!

Συνταγή για 6-8 άτομα

Υλικά:
Για την καραμέλα:
300γρ. ζάχαρη
150γρ. νερό

Για την κρέμα:
375γρ. γάλα
375γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
4 αυγά
8 κρόκους
150γρ. ζάχαρη
φλοίδες από 1 λεμόνι

Προετοιμασία: Για την καραμέλα:
Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε έως ότου γίνει μία σκούρα καραμέλα. Αδειάζουμε αμέσως από λίγη καραμέλα σε φορμάκια της κρεμ καραμελέ ή σε μια φόρμα μεγάλη.
Για την κρέμα:
Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος με τις φλοίδες από το λεμόνι (δεν το αφήνουμε να βράσει). Ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά, ρίχνουμε μέσα σε αυτά το μίγμα του γάλακτος, ανακατεύουμε και σουρώνουμε. Γεμίζουμε τα φορμάκια πάνω από την καραμέλα, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι 24 εκ. με νερό και ψήνουμε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC για 45-50 λεπτά περίπου, έως ότου σταθεροποιηθεί και πήξει η κρέμα. Δοκιμάζουμε με ένα πολύ λεπτό μαχαίρι και αν τραβήξουμε καραμέλα, είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και σερβίρουμε.
Απολαύστε!

Πηγή αυτής της συνταγης του παρλιαρου: http://www.megatv.com/glykesalximies/default.asp?catid=21929&subid=2&pubid=5662744

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)