Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Καλοκαιρινό Γλυκό


Εύκολο,νόστιμο και βγαίνει και σε λάιχτ έκδοση.

Στρώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ με μια στρώση φρυγανιές.Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με ζαχαρόνερο (η ζάχαρη μπορεί να αντικατασταθεί από φρουκτόζη ή άλλο υποκατάστατο) τα οποία έχουμε βράσει για λίγη ώρα.

Φτιάχνουμε μια γερή δόση κρέμα από άνθος αραβοσίτου (ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το σκεύος όπου έχουμε στρώσει τις φρυγανιές) και την περιχύνουμε πάνω από τις φρυγανιές. Αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει καλά η κρέμα για καμιά ωρίτσα ή και παραπάνω. Και σε αυτήν την περίπτωση η ζάχαρη μπορεί να αντικατασταθεί.

Όσο έχουμε το ταψί να κρυώνει στο ψυγείο ετοιμάζουμε ένα ή δύο ζελέ της αρεσκείας μας (κανονικό ή λάιτ) και όταν έχει πήξει εντελώς η κρέμα το περιχύνουμε με τη σειρά του πάνω από την κρέμα.

Έτσι έχουμε όταν κρυώσει και το ζελέ ένα γλυκό ελαφρύ νόστιμο και όμορφο στην εμφάνιση, ό,τι πρέπει για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού!

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι από το http://www.netrino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)