Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 18 Ιουνίου 2011


Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 6-8 άτομα

Υλικά:
1.5kg μοσχάρι γάλακτος (να έχει και λίγο λίπος)
2kg κρεμμύδια ξερά, μέτρια
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2-3 δαφνόφυλλα
2-3 κόκκοι μπαχάρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πάπρικα
3 ντομάτες ώριμες, περασμένες στον τρίφτη
1/4 φλιτζανιού ξίδι
1 φλιτζανιού ξηρό κόκκινο κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:
Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές και το πλένουμε καλά με κρύο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε για να ροδίσει το κρέας μας σε όλες του τις πλευρές και το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη σε μία πιατέλα. σκεπασμένο.
Εν τω μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα κρεμμύδια και τα χαράσσουμε σταυρωτά. Βάζουμε τα κρεμμύδια μας στο ίδιο λάδι που ροδίσαμε το κρέας και τα αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν όμως χρώμα (περίπου 12 λεπτά). Σβήνουμε τα κρεμμύδια μας με το κρασί και το ξίδι και επαναφέρουμε αμέσως το μοσχάρι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σιγοβράζουμε το φαγητό μας για τουλάχιστον ενάμιση ώρα ώσπου να μαλακώσει καλά το μοσχάρι και δέσει καλά η σάλτσα του. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Σερβίρετε το στιφάδο σας ζεστό με γιαούρτι και ρύζι πιλάφι ή πουρε πατατας. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)