Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Χοιρινο Κινεζικο με λαχανικα, σησαμι και τζιντζερ.






Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
500γρ. χοιρινό φιλέτο, καθαρισμένο από περιττό λίπος
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ περασμένο στο τρίφτη
2 κουταλιές της σούπας σησάμι
300γρ κατεψυγμένα ανάμικτα κινέζικα λαχανικά ειδικά για στιρ φραι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Προετοιμασία:
Αναμίξτε μαζί τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο και το τζίντζερ σε ένα μεγάλο μπολ.
Κόβουμε το χοιρινό σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε στην μαρινάδα. Προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
Ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το σουσάμι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί. Αφαιρούμε το σουσάμι από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε στο τηγάνι το χοιρινό χωρίς την μαρινάδα την οποία κρατούμε στην άκρη για να την χρησιμοποιήσουμε μετά. Τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει ελαφρά και αφαιρούμε από το τηγάνι και κρατούμε και αυτό σε ξεχωριστό μπολ. Προσθέτουμε τα λαχανικά στο μπολ μαζί με την μαρινάδα που κρατήσαμε από προηγουμένως. Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά για 3 λεπτά και προσθέτουμε το χοιρινό κρέας. Τσιγαρίζουμε για άλλα 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ψηθεί το κρέας. Πασπαλίζουμε τα υλικά στο τηγάνι με το ψημένο σουσάμι.
Σερβίρετε ενώ ακόμα είναι ζεστό ακόμα το φαγητό με νουτλς. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)