Καλά Χριστούγεννα

Καλά Χριστούγεννα
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Μηλοπιτα με ξηρους καρπους.

Συνταγή για 6-8 άτομα

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
1/2 κούπα καρύδι σε σκόνη (χωρίς αλάτι)
1/2 κούπα φουντούκι σε σκόνη (χωρίς αλάτι)
1 κούπα γάλα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
4 μεγάλα μήλα
Βούτυρο ανάλατο για άλειμα
1 αυγό

Προετοιμασία:
Αλείφουμε ελαφρά ένα ταψάκι (κατά προτίμηση στρογγυλό) με το ανάλατο βούτυρο. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψάκι και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε μέσα το κοπανισμένο καρύδι και φουντούκι.
Καθαρίζουμε τα μήλα μας και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αραδιάζουμε τα μηλα στο ταψάκι μας πάνω από τους ξηρούς καρπούς.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αυγό, τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου και το γάλα. Χτυπάμε για λίγο τα υλικά μας και τα περιχύνουμε στο ταψάκι με τα μήλα. Κόβουμε χοντρές λωρίδες το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και τις αραδιάζουμε πάνω από το ταψάκι σταυρωτά, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ της κάθε λωρίδας.
Ψήνουμε την μηλοπιτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά.
Σερβίρετε την μηλόπιτα σας σε θερμοκρασία δωματίου με παγωτό βανίλια. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)