Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

Γρανίτα ροδάκινο με λάιμ και ρούμι.



Συνταγή για 6 άτομα

Υλικά:

4 φλιτζάνια νερό

3 φλιτζάνια ροδάκινο, σε φέτες

1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη

6 φρέσκα φύλλα μέντας

1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ

3/4 φλιτζανιού ρούμι

Για το σερβίρισμα:

Μερικές φέτες ροδάκινο

Μερικά φρέσκα φύλλα δυόσμο

Προετοιμασία:

Πρώτα βάζουμε το νερό, τις φέτες ροδάκινου, την ζάχαρη και το χυμό λάιμ σε μία μέτρια κατσαρόλα. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε να κοχλάσει. Μόλις πάρει μία βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το μείγμα για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε τα φύλλα μέντας από την κατσαρόλα.

Όταν κρυώσει το μείγμα βάζουμε το μείγμα από την κατσαρόλα στο μπλέντερ μαζί με το ρούμι και τα δουλεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα από το μπλέντερ σε ένα ταψάκι και τοποθετούμε στο καταψύκτη για τουλάχιστον 8 ώρες ή μέχρις ότου να παγώσει καλά. Βγάζουμε το ταψάκι από το καταψύκτη και με ένα πιρούνι ξύστε το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο.

Σερβίρετε την γρανιτα σας αμέσως σε ψηλά ποτήρια γαρνιρισμένη με φέτες ροδάκινου και τα φύλλα δυόσμου. Απολαύστε με τις συνταγες για όλα τα γούστα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)