Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Ομελέτα με Πατάτες και Χωριάτικο Λουκάνικο!


Συνταγες για 2 άτομα
Υλικά:
5 αυγά, μεγάλα
1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε ροδέλες
2 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μικρούς κύβους
1/3 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού, αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:
Σε ένα μέτριο μπολ κτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (κατά προτίμηση με χοντρό πάτο) και αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τις πατάτες στο τηγάνι και τηγανίζουμε για περίπου πέντε λεπτά γυρίζοντας συχνά.
Προσθέτουμε το λουκάνικα, τα κρεμμυδάκια και το ζαμπόν και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για ακόμα 3-4 λεπτά.
Κατεβάζουμε για λίγο από την φωτιά και φροντίζουμε έτσι ώστε όλα τα υλικά να είναι ομοιόμορφα απλωμένα στον πάτο του τηγανιού. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και επανατοποθετούμε το τηγάνι στην φωτιά. Κινούμε το τηγάνι προς όλες τις κατευθύνσεις με απαλές κινήσεις έτσι ώστε να απλωθεί καλά το αυγό. Ψήστε μέχρις ότου η ομελέτα ροδίσει αρκετά στο κάτω μέρος. Για να βγάλετε την ομελέτα από το τηγάνι, τοποθετήστε ανάποδα μια στρογγυλή πιατέλα πάνω από το τηγάνι και γυρίστε με μια γρήγορη αλλά σταθερή κίνηση.
Σερβίρετε την ομελετα με φρέσκια σαλάτα και φρέσκο ψωμί. Για επιδόρπιο επιλέξτε σοκολατοπιτα
Καλή Όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)