Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Κέικ βανίλια-λεμόνι



Συνταγή για 8-10 άτομα
Υλικά:
12 κουταλιές σούπας (170g) ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα, πλήρες
4 μεγάλα αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια, σκόνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 1/2 λεμόνια
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις σκοπό
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Προετοιμασία:
Λιώνουμε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και αλείφουμε γενναιόδωρα το εσωτερικό μίας στρογγυλής φόρμας για κέικ μεγέθους περίπου 23cm. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για μερικά λεπτά. Ελέγχουμε αν μας ξέφυγαν σημεία στην φόρμα που δεν τα αλείψαμε και αν χρειάζεται επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι το εσωτερικά να είναι καλά βουτυρωμένο.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180οC.
Προσθέστε το γάλα και τις υπόλοιπα 8 κουταλιές βουτύρου σε μια μέτρια κατσαρόλα. Τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν μία βράση και κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε την στην άκρη.
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν (περίπου 5-7 λεπτά). Μειώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε τα 2 φλιτζάνια ζάχαρης, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό μισού λεμονιού. Όταν ενωθούν αυτά τα υλικά αρχίζουμε σταδιακά να προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Προσθέτουμε το ζεστό μείγμα γάλακτος και το μπεικιν παουντερ. Αφήστε το μίξερ σε λειτουργία μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Αδειάστε το μείγμα στην φόρμα του κέικ που ετοιμάσατε και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά. Το κεικ αυτό δεν είναι σαν το κεικ σοκολατα που χρειάζεται υγρασία στο εσωτερικό του φούρνου για να ψηθεί διότι είναι το ίδιο ήδη αρκετά υγρό. Για να ελέγξετε αν το κεικ σας είναι έτοιμο απλά περάστε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο. Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και μέσα από τη φόρμα του. Αφήστε το να κρυώσει για περίπου από 3-4 λεπτά.
Όσο το κεικ είναι στο φούρνο ανακατέψτε το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρης άχνης με το
χυμό από 1 λεμόνι σε ένα μικρό μπολ και να αφήστε στην άκρη.
Ενόσω το κέικ σας είναι ακόμα ζεστό, αλείψτε στο πάνω μέρος με το γλάσο απο λεμονι και ζάχαρη που φτιάξατε. Καλύψτε το κέικ σας με πλαστική μεμβράνη μέχρι σερβίρισμα.
Σερβίρετε το κεικ σας συνοδεύοντας το με παγωτό βανίλια ή λεμόνι. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)