Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ στο τσάκα-τσάκα!

από: http://stamarstavros.blogspot.gr/2013/12/blog-post_18.html

Ωρα 6 απόγευμα, θυροτηλέφωνο, φίλος εστιάτορας: "Είπαμε να πούμε μια καλησπέρα"
"Ελάτε επάνω για καφέ"
"Ήπιαμε"
"Ελάτε, γιατί κατεβαίνω να σε σπάσω το κεφάλι! Εγώ κάνω 120 χλμ για να έρθω στο μαγαζί σου κι εσύ...."
Και έρχονται!
Δούλεψε ο επεξεργαστής του μυαλού και, μέχρι να ανέβει το ασανσέρ, αποφασίζω:  Καφές φίλτρου ντεκαφεϊνέ και μήλα στην κατσαρόλα.
Όλα ήταν έτοιμα στις 6:30΄ .
Να και ένα αποτέλεσμα, σε close-up!
Υ Λ Ι Κ Α 
3 Μήλα Ζαγορίν (τόσα είχα)
3 Κουταλάκια γλυκού Ζάχαρη άσπρη
Καρύδια
Σταφίδες ξανθές
Κανέλλα
1 σφηνάκι Λιμοντσέλο (τέτοιο είχα πρόχειρο)
1/2 φλ.τσαγ. Νερό
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Καθαρίζω το κέντρο από τα κουκούτσια, με το ειδικό εργαλείο και τα ξεφλουδίζω με το πατατοξεφλουδιστήρι (δυστυχώς δεν υπάρχει πια ο Άνταμ που έτρωγε λίγες φλούδες).
Ρίχνω το νερό σε μικρό κατσαρολάκι, τοποθετώ όρθια τα μήλα, γεμίζω την τρύπα με καρύδια και σταφίδες, ρίχνω στην κάθε τρύπα από ένα κουταλάκι ζάχαρη και αρκετή κανέλλα.  Ραντίζω με το λικέρ και ρίχνω και μερικές σταφίδες γύρω.

Ψήνω σε μέτρια φωτιά, με σκεπασμένο το κατσαρολάκι, για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.


Πρακτικά μέχρι να βγάλει φούσκες η τρύπα.

Ίσως θα μπορούσα να τα βάλω και λίγο στο γκριλ, αλλά δεν υπήρχε χρόνος!

Βέβαια στο σπίτι υπήρχαν  μελομακάρονα και κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης, αλλά "ετοιματζίδικοι" (η αλήθεια είναι ότι δοκίμασαν και από ένα κουραμπιέ και τους άρεσε!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)