Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Κέικ με γλάσο σοκολάτας!

Συνταγές για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 10-12 άτομα

Υλικά:

Για το κέικ:
1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 φλιτζάνια ξινή κρέμα
2 φλυτζάνια σταγόνες σοκολάτας (chocolate chips)
Για το γλάσο για κεικ:
1/4 φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας (chocolate chips)
2 κουταλιές βούτυρο
1-1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε με μίξερ χεριού μέχρις ότου να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και τα δουλεύουμε με το μίξερ. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Σε ένα καθαρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου το μείγμα αλευριού λίγο-λίγο και εναλλάσσοντας το με την ξινή κρέμα και δουλεύοντας συνεχώς με το μίξερ. Βάζουμε λίγες-λίγες τις σταγόνες σοκολάτας μέσα στο μίγμα και συνεχίζουμε το κτύπημα με το μίξερ.
Παίρνουμε μία φόρμα για κείκ (26cm με τρύπα στην μέση) και την αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Πετάμε το περιττό αλεύρι και χύνουμε μέσα το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 60-65 λεπτά. Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ είναι ψημένο περνάμε ένα μαχαίρι μέσα από το κέικ και αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο.
Αφήνουμε να σταθεί το κέικ 10 λεπτά εκτός φούρνου και μετά ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για να ετοιμάσουμε το γλάσο σοκολάτας βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας με το βούτυρο σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρις ότου να λιώσουν και να ενωθούν τα δύο υλικά. Προσθέτουμε στην λιωμένη σοκολάτα την ζάχαρη άχνη, το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο γλάσο.
Αφού κρυώσει εντελώς το κείκ το περιχύνουμε με το γλάσο και αφήνουμε να τρέξει ανομοιόμορφα σε όλο το κέικ.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)