Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Παραδοσιακό σάμαλι!


Συνταγή για 8-10

Συστατικά:
4 φλιτζάνια σιμιγδάλι
400γρ ελληνικό γιαούρτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φυτικό έλαιο φλυτζανιών
3 αυγά
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια κουταλακιών του γλυκού εκχύλισμα, σκόνη
4 κουταλιές ροδόνερο
1 / 2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα, θρυμματισμένα
Λίγα ψημένα αμύγδαλο φιλέ για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 κουταλιές ροδόνερο
3 μπαστούνια κανέλας
4-5 σταγόνες λεμόνι
Λίγη φλούδα λεμονιού

Προετοιμασία:

Πρώτα ετοιμάστε το σιρόπι. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα, θέτουν το να βράσει και να σιγοβράσει μέχρι να γίνει σιροπιαστά (περίπου 12-13 λεπτά).
Εν τω μεταξύ, προετοιμάζει το υπόλοιπο του κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με beater αυγών και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέστε το φυτικό λάδι και ανακατεύουμε να συνδυάσουν. Προσθέστε τη βανίλια, τη μαστίχα, το ροδόνερο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν συνδυάζονται όλα τα υλικά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύετε το μείγμα. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Επιλέξτε ένα πρότυπο ταψί μέγεθος (αρκετά μεγάλη για να χωρέσει στο μείγμα σας) και αλείψτε το με λίγο φυτικό λάδι. Ρίξτε το μίγμα στο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (175oC) για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και το κόβουμε σε μερίδες, σε σχήμα διαμαντιού. Χύστε πέρα από το σιρόπι ενώ ακόμα στο ταψί. Ραντίστε το σάμαλι με το αμύγδαλο φιλέ.
Σερβίρετε το κέικ όταν κρυώσει.
Απολαύστε το!

από : http://xs-recipes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)