Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Σοκολατάκια με νουτέλα!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 30 σοκολατάκια

Υλικά:

120γρ. φουντούκια
200γρ. νουτέλα
70γρ. γκοφρέτες με γέμιση κρέμας κακάο
350γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175oC και βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου. Απλώνουμε τα φουντούκια στο ταψί και τα ψήνουμε μέχρι να καβουρδιστούν. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, βάζουμε στην άκρη περίπου 30 φουντούκια και τα υπόλοιπα τα αλέθουμε στο μίξερ.
Βάζουμε τη νουτέλα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα μισά από τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αλέθουμε τις γκοφρέτες και τις αναμιγνύουμε μαζί με τα υπόλοιπα αλεσμένα φουντούκια. Βάζουμε το μίγμα σε ένα βαθύ πιάτο.
Παίρνουμε με ένα κουταλάκι νουτέλα, βάζουμε στη μέση ένα ολόκληρο φουντούκι από αυτά που κρατήσαμε στην άκρη και μετά μαζί με ένα δεύτερο κουταλάκι καλύπτουμε το φουντούκι με νουτέλα.
Ρίχνουμε την μπαλίτσα μέσα στο μείγμα με τις γκοφρέτες και πάλι χρησιμοποιώντας δύο καθαρά κουταλάκια την καλύπτουμε με το μίγμα ενώ ταυτόχρονα πιέζοντας την ελαφρά με τα κουταλάκια της δίνουμε και ένα πιο σφαιρικό σχήμα.
Δουλεύουμε κατά αυτό τον τρόπο μέχρι να μας τελειώσει η νουτέλα αραδιάζοντας τις μπαλίτσες σε ένα μεγάλο πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ενώ στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
Βουτάμε μία μία τις μπαλίτσες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και χρησιμοποιώντας δύο κουταλάκια τις καλύπτουμε προσεχτικά με τη σοκολάτα.
Απλώνουμε τα σοκολατάκια σε μια λαδόκολλα και αφήνουμε μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)