Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Πατατοσαλάτα (νηστίσιμη)!


Υλικά :

1/2 κιλό πατάτες (κίτρινες μικρές )
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό (ή ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο)
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/4 ματσάκι άνηθο
Ελαιόλαδο εκλεκτό
Χυμό λεμονιού
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση :

Βράζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι, κι όταν κρυώσουν τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Βάζουμε τις πατάτες σε μια σουπιέρα, ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι (ή ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο)όπως μας αρέσει, ψιλοκόψουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, προσθέτουμε ελαιόλαδο αρκετό και λεμόνι όσο μας αρέσει , ανακατεύουμε ελαφρά και την αφήνουμε για καμία ώρα.

Τη σερβίρουμε σε μπολ μικρά ή μεγάλα και τη στολίζουμε με ραπανάκια κι ελιές.

Εάν έχουμε ψησταριά με κάρβουνα μπορείτε τις πατάτες να τις ψήσετε με τη φλούδα μέσα στη χόβολη μετά να τις ξεφλουδίσετε να τις κόψετε σε κύβους.

Θα μου πείτε να ανάψω κάρβουνα για μισό κιλό πατάτες, ενώ είναι νηστεία τι άλλο να ψήσω.
Μπορείτε να ψήσετε μελιτζάνες, πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης, πιπεριές πράσινες (καμπάδικες αλλά και κέρατο), αλλά και πατάτες περισσότερες και να τις φυλάξετε στο ψυγείο (με τα κρεμμύδια μην τις κρατάτε για περισσότερο από μια ημέρα στο ψυγείο σας).
Επίσης μπορούμε να ψήσουμε χταπόδι, καλαμάρι και καραβίδες.

Όταν βάζετε τα υλικά στην σουπιέρα μπορείτε να βάλετε (εάν την τρώτε) και μια δυο κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή, όπως μπορείτε να βάλετε αντί για άνηθο μαϊντανό ή ρόκα(γούστα είναι αυτά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)