Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Μπιφτεκια τα γνησια!


Συνταγες για ολα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
800γρ. βοδινό κιμά
2 κρεμμύδια μεγάλα
1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό πεικιν πάουντερ
Τριμμένη φρυγανιά, όση πάρει
Προετοιμασία:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά και περνάμε τα κρεμμύδια από λεπτό τρίφτη μέσα στο ίδιο μπολ για να κρατήσουμε και τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την φρυγανιά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας για να ενωθούν τα υλικά μας. Στο σημείο αυτό η ζύμη μας θα είναι αρκετά υγρή.
Προσθέτουμε λίγη-λίγη φρυγανιά και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε τον κιμά μας μέχρι να νιώσουμε ότι το μείγμα μας μπορεί να πλαστεί εύκολα χωρίς να κολλά ιδιαίτερα στα χέρια σας. Πλάθουμε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια (περίπου 250γρ το καθένα) και τα αραδιάζουμε σε μία μεγάλη πιατέλα. Σκεπάζουμε την πιατέλα με πλαστική μεμβράνη και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου 40 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο τα μπιφτέκια μας θα μείνουν συμπαγή και δεν θα διαλυθούν όσο τα ψήνουμε στο γκριλ.
Προθερμαίνουμε πάνω σε πολύ δυνατή φωτιά ένα τηγάνι γκριλ (ή ακόμα καλύτερα μπορούμε να τα ψήσουμε στα κάρβουνα). Τοποθετούμε τα μπιφτεκια μας στο γκριλ και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου μισό λεπτό. Χαμηλώνουμε την φωτιά μας στο μέτριο και ψήνουμε τα μπιφτέκια μας ανάλογα με τα γούστα μας.
Σερβίρετε τα μπιφτέκια σας μέσα σε ψωμάκι με τυρί, τηγανιτά κρεμμύδια και ότι άλλο εσείς επιθυμείτε. Συνοδεύστε με τσιπς ή πατάτες τηγανιτές. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία μηλοπιτα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)