Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Λυθρίνι στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα φέτας!


Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 2 άτομα

Υλικά:

1 λυθρίνι περίπου 1kg, καλά καθαρισμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
2 μεγάλα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, γλυκιά
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας ελιές ψιλοκομμένες χωρίς κουκούτσι.
2-3 κουταλιές σούπας τριμμένη φέτα
Μισό φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί.

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι., τις ελιές και το τζίντζερ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και το κρασί. Αφήνουμε πάνω στην φωτιά να πάρει μία βράση η σάλτσα και προσθέτουμε την φέτα. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει αλλά να είναι ακόμη νερουλή. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά η σάλτσα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190οC.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο μέσα στο οποίο θα τυλίξουμε σαν πακέτο το ψάρι. Βάζουμε στο κέντρο του ταψιού το καθαρισμένο λυθρινι και περιχύνουμε ομοιόμορφα με την σάλτσα που ετοιμάσαμε. Κλείνουμε σε πακέτο το ψάρι αλλά αφήνουμε αρκετό χώρο εσωτερικά για να δημιουργηθούν ατμοί εντός του πακέτου που θα ψήσουν αλλά και θα αρωματίσουν το ψάρι μας.
Ψήνουμε το λυθρινι στο φουρνο για 20-25 λεπτά. Ανοίγουμε το πακέτο μόνο μετά από 20 λεπτά ψησίματος για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο το ψάρι μας.
Σερβίρετε το λυθρινι με φρέσκο ψωμί και πράσινη σαλάτα.

Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)