Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Μουσταρδάτο και μοσχομυριστό καρέ Αρνιού!

Συνταγες για ολα τα γούστα!
Συνταγή για 6-8 άτομα

Υλικά:

3 μεγάλα ολόκληρα καρέ αρνιού, περίπου 2 κιλά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο, πολύ ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα μαϊντανό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί το κρέας με την σάρκα προς τα πάνω. Με ένα μυτερο μαχαίρι κάνουμε μικρές σχισμές πάνω στο κρέας για να επιτρέψει στις γεύσεις να εισχωρήσουν.
Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το μείγμα μουστάρδας σε όλα τα σημεία. Σκεπάζουμε το κρέας στο ταψί με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 μέχρι και 8 ώρες για να μαριναριστεί.
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα καθαρό ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 25 με 30 λεπτά ή ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 6-8 λεπτά πριν το κόψουμε σε μερίδες.
Σερβίρετε το φαγητό σας με πατάτες τζάκετ και μία ωραία πράσινη σαλάτα. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία σοκολατοπιτα.
 Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)