Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι!


Υλικά :

1 χταπόδι (1 έως 11/2 κιλό)
1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό
100 γραμμάρια ελαιόλαδο
150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι πιπέρι
25 έως 35 γραμμάρια κρασί λευκό ή ξύδι


Εκτέλεση :


Εάν το χταπόδι μας είναι φρέσκο πρέπει να είναι κτυπημένο καλά, εμείς μόνο το πλένουμε (εάν είναι κατεψυγμένο είναι καλύτερα γιατί είναι σιτεμένο άρα θα είναι ποιο μαλακό, εμείς το ξεπαγώνουμε και το πλένουμε).
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι κι όταν βράση ρίχνουμε το χταπόδι μας .
Το αφήνουμε να βράσει για αρκετή ώρα (μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να κόβετε εύκολα) τότε το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και κοκκινίζουμε το κρεμμύδι μας, μετά βάζουμε και το χταπόδι μας κομμένο σε μικρά κομμάτια της αρεσκείας μας και το κοκκινίζουμε κι αυτό για τρία τέσσερα λεπτά, τότε ρίχνουμε το χυμό της ντομάτας, αλάτι πιπέρι, τα φύλλα από τη δάφνη και 250 ml νερό και τα δένουμε σε σάλτσα για περίπου είκοσι λεπτά.
ΤΟ κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το λευκό κρασί ή ξύδι (ότι μας αρέσει)τα σκεπάζουμε κι είναι έτοιμα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό(μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από το νερό που βράσατε το χταπόδι σας) με λίγο αλάτι όταν βράσει ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι της αρεσκείας μας κι όταν βράσει το κατεβάζουμε το στραγγίζουμε στο τρυπητό πλένοντας το με νερό της βρύσης.
Στην κατσαρόλα που βράσαμε το κοφτό μακαρονάκι χωρίς να την πλύνουμε βάζουμε το λίγο λάδι το καίμε και μετά ρίχνουμε το πλυμένο μας κοφτό μακαρονάκι, το γυρίζουμε για δυο με τρία λεπτά και τα κατεβάζουμε.

Σερβίρεται σε πιάτα και το περιχύνουμε με σάλτσα (πολύ ζεστή) και χταπόδι, καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.


Μπορούμε να αδειάσουμε στην κατσαρόλα με το έτοιμο κοφτό μακαρονάκι και την κατσαρόλα με τη σάλτσα και το χταπόδι μας να ανακατέψουμε ελαφρά και να σερβίρουμε, εάν όμως περισσέψει και μας κρυώσει δεν ζεσταίνεται εύκολα, ενώ χωριστά το χταπόδι με τη σάλτσα ζεσταίνεται πολύ εύκολα και με λίγο νερό στο κοφτό μας μακαρονάκι το ζεσταίνουμε κι αυτό λίγο και έτσι μπορούμε να σερβίρουμε.
Καλή Όρεξη!

Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)