Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Κις με σπανάκι, φέτα και ντομάτα!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4-6 άτομα

Υλικά:

Για τη βάση
6 φύλλα κρούστας κατεψυγμένα, αφήνουμε να αποψυχθούν
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ψημένο σουσάμι
Για τη γέμιση
300γρ. κατεψυγμένο σπανάκι, να αποψυχθεί
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Για να φτιάξουμε τη βάση αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί πίτας διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών.
Βάζουμε σε καθαρή επιφάνεια ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε σε όλα τα σημεία με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι. Πάνω από το σουσάμι βάζουμε το δεύτερο φύλλο κρούστας το οποίο αλείφουμε και αυτό με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το τρίτο φύλλο το οποίο αλείφουμε και πάλι με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε το τρίτο φύλλο με 1/2 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι. Σκεπάζουμε το σουσάμι με το πέμπτο φύλλο το οποίο και πάλι αλείφουμε με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε το πέμπτο φύλλο με το υπόλοιπο σουσάμι και τοποθετούμε από πάνω το τελευταίο φύλλο το οποίο αλείφουμε με ελαιόλαδο. Παίρνουμε προσεκτικά τα φύλλα όλα μαζί και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί πίτας που ετοιμάσαμε από προηγουμένως. Με τα δάχτυλα μας πιέζουμε τα φύλλα να καθίσουν στο πάτο του ταψιού. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα περιττά φύλλα που εξέχουν από το ταψί.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με τυρί φέτα τη βάση και απλώνουμε από πάνω το σπανάκι με το κρεμμύδι. Αραδιάζουμε τα ντοματίνια πάνω από την υπόλοιπη γέμιση.
Χτυπούμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε το μίγμα των αυγών πάνω από την υπόλοιπη γέμιση μέσα στο ταψί μας. Ψήνουμε για 45 έως 50 λεπτά στο φούρνο, ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά πριν να σερβίρουμε. Κόβουμε σε μερίδες το κις μας και το σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.
Καλή Όρεξη! You might a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)