Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Κεφτεδάκια φρικασέ!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 5-6 άτομα

Υλικά:

640γρ. χοιρινό κιμά
160γρ. ψίχα ψωμιού
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 χούφτα τυρί τριμμένο
2 ασπράδια αυγών
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λίγος δυόσμος ξερός
Βούτυρο για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
480γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι άσπρο
1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
2 κρόκους
1-2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κιμά, τη ψίχα του ψωμιού, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το τυρί, τα ασπράδια, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε τα υλικά μας πολύ καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και τοποθετούμε το βούτυρο στο τηγάνι για να λιώσει και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να πάρουν μια βράση. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε πάλι να βράσουν με νερό και προσθέτουμε το ξύδι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να αρχίσει να λιώνει ο βούτυρος και να απορροφηθούν τα υγρά.
Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη κατσαρόλα, προσθέτουμε και λίγο νερό αν χρειάζεται και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τους κρόκους με το γάλα και το αλεύρι. Τα ρίχνουμε πάνω από τους κεφτέδες, ανακινούμε λίγο τη κατσαρόλα η οποία είναι πάνω στη φωτιά και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις. Σερβίρουμε το φαγητό μας σε μια πιατέλα.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)