Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ντολμαδάκια!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κύβο λαχανικών
Χυμό από 2 λεμόνια
8-10 φρέσκιες ντομάτες πολτοποιημένες
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
1 πακέτο αμπελόφυλλα κατεψυγμένα

Εκτέλεση:

Βράζουμε νερό σε ένα βραστήρα. Όταν το νερό ζεσταθεί το βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε τα αμπελόφυλλα μέσα στο ζεστό νερό για να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν πετάμε το νερό.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Βάζουμε μέσα τις πολτοποιημένες ντομάτες και το κύβο λαχανικών και τα αφήνουμε να μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κιμά, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το ρύζι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη κανέλα, το πιπέρι, το αλάτι και το κύμινο. Προσθέτουμε το μισό μέρος από τη ντομάτα στο μίγμα του κιμά και το άλλο το αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε το μίγμα μας πολύ καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC.
Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα το υπόλοιπο μέρος από τη ντομάτα που αφήσαμε στην άκρη.
Ανοίγουμε τα αμπελόφυλλα και βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη και τα τυλίγουμε σφικτά σε σχήμα ντολμαδάκι. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα αμπελόφυλλα και τα τοποθετούμε προσεκτικά στο ταψί. Όταν τελειώσουμε προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το φαγητό μας στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 1/2 ώρα. Στη 1 ώρα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για ακόμη 1/2 ώρα ώστε το φαγητό μας να απορροφήσει τα υγρά του. Σερβίρετε τα ντολμαδάκια ζεστά με μια φρέσκια σαλάτα.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)