Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Μπάμιες στο φούρνο!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 1/2 κιλό μπάμιες
Λίγο ξίδι
1 κουτί μικρό ντοματοχυμό
1 ντοματόπαστα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια
1 κύβο λαχανικών κομμένο σε μικρά κομματάκια
Λίγο ελαιόλαδο
2-3 φλιτζάνια νερό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη βάζουμε τις μπάμιες και τις πλένουμε πολύ καλά κάτω από κρύο νερό. Τις αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν και μετά τις καθαρίζουμε. Τις βάζουμε σε ένα ξέβαθο μπολ και τις ραντίζουμε με ξίδι. Προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τις μπάμιες σε μια καθαρή πετσέτα και τις αφήνουμε να στεγνώσουν.
Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC. Τοποθετούμε τις μπάμιες στο ταψί και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη πατάτα, το σκόρδο, το κύβο λαχανικών, το ντοματοχυμό και τη ντοματόπαστα. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε νερό και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο φούρνο για 1 1/2 περίπου ώρα. Στη 1 ώρα ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε για ακόμη 1/2 ώρα στο φούρνο. Σερβίρετε τις μπάμιες ζεστές.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)