Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ομελέτα φούρνου με λαχανικά!

Συνταγες για ολα τα γούστα!
Συνταγή για 2-3 άτομα

Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 κολοκύθι, κομμένο σε χοντρές φέτες
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε τέταρτα
1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στην μέση
2 μέτριες πατάτες κομμένες στη μέση κατά μήκος
6 αυγά, χτυπημένα με 3 κουταλιές της σούπας γάλα
1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ, τριμμένο



Προετοιμασία:

Βάζουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με νερό και αλάτι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τις πατάτες σε στραγγιστήρι και τις αφήνουμε εκεί να κρυώσουν 6-10 λεπτά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι (διαμέτρου 23cm) και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τα ντοματίνια και ψήνουμε τα λαχανικά μας για ακόμα 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τις πατάτες στο τηγάνι με τα υπόλοιπα λαχανικά και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Για ακόμα 2-3 λεπτά και αλατοπιπερωνουμε.
Προσθέτουμε τα αυγά στα λαχανικά και ψήνουμε πάνω στην φωτιά για 8-10 λεπτά μέχρι να σταθούν τα αυγά. Τρίβουμε το τυρί, και το πασπαλίζουμε πάνω από το την ομελέτα. Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο κάτω από το γκρίλ και αφήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει από πάνω η ομελέτα. Αφαιρούμε την ομελετα σε πιατέλα και κόβουμε σε μερίδες.
Σερβίρετε την ομελέτα σας με πράσινη σαλάτα. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο κεικ.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)