Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Και κάναμε την Σάλτσα μας (Χυμό Ντομάτας χωρίς συντηρητικά).




 Μας έδωσαν οι φίλοι μας, αγοράσαμε κι εμείς (πάλι φέτος πολλή  καλή και φτηνή η Ντομάτα από 3 κιλά στο ευρώ έως και 5 κιλά στο ευρώ) [πήραμε και τα βάζα μας (0.35 ευρώ το βαζάκι των 720 γραμμάριων και 0,08 ευρώ το καπάκι) και κάναμε περίπου 60 βάζα.
Πλένουμε τις ντομάτες ώριμες από το φυτό τις ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε τα σπόρια.  
Βάζουμε τις ξεφλουδισμένες ντομάτες σε μια μεγάλη λεκάνη περίπου 15 κιλά και τις αφήνουμε για καμία ώρα.   
Ετοιμάζουμε το Multi περνούμε με μια τρυπητή  κουτάλα τξεφλουδισμένες ντομάτες από τη μεγάλη λεκάνη και τις κάνουμε χυλό.
Ότι ντοματόνερα μείνουν στη λεκάνη τα πετάμε, βάζουμε τον χυλό της ντομάτας σε δυο μεγάλες κατσαρόλες και προσθέτοντας περίπου 1 με 11/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη τον βράζουμε μέχρι να πακτώσει.
Εάν κάνει να φάμε αλάτι βάζουμε και 1 με 2 κουταλιές της σούπας αλάτι ψήλο.
Μπορούμε να προσθέσουμε σε κάθε κατσαρόλα κτυπημένες στο Multi  και 2 με 3 πιπεριές Φλωρίνης πολύ κόκκινες.
Εάν την θέλουμε πικάντικη προσθέσουμε σε κάθε κατσαρόλα κτυπημένες στο Multi  και 2 με 3 πιπεριές καυτερές μεγάλες.
Βάζουμε τα βάζα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 o C   (για να αποστειρώσουμε) και όταν είναι έτοιμα τα πιάνουμε με το γάντι του φούρνου και τα γεμίζουμε  με κπεριπου το 85% από την έτοιμη  σάλτσας μας τα κλείνουμε καλά με το καπάκι και τα τοποθετούμε κάπου πρόχειρα ανάποδα.
Όταν κρυώσουν τα διατηρούμε σε μέρος δροσερό μέχρι να τα ανοίξουμε, όταν τα ανοίξουμε τα διατηρούμε για μερικές ημέρες μέχρι να καταναλώσουμε την σάλτσα μας στο ψυγείο στη συντήρηση.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)