Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Κρεμώδης σούπα από φακές


Υλικά(για 4 άτομα):

 150 γρ. φακές καφέ
50 γρ. φακές κόκκινες
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
 2 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
 3 φύλλα δάφνης
 1 πατάτα, κατά προτίμηση βιολογική, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
 Για το σερβίρισμα: 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
 8 μικρά παξιμάδια - μπουκιές, της αρεσκείας μας.

 Διαδικασία:

 Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε για 10 λεπτά σε μπόλικο νερό. Τις στραγγίζουμε, τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάσει καλά, κατά δύο δάχτυλα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης. Πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ και το περνάμε από σήτα έτσι ώστε να πάρουμε βελούδινη σούπα (βελουτέ). Μεταφέρουμε το βελουτέ στην (καθαρή) κατσαρόλα και το βράζουμε για άλλα 5 λεπτά (αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό για να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε). Ραντίζουμε με λίγο ξίδι και συνοδεύουμε με τα παξιμάδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)