Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Μακαρον Πασχαλινα με ινδοκάρυδο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για περίπου 12 μακαρον

Υλικά:

2/3 φλιτζανιού ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
1 ασπράδι από ένα μεγάλο αυγό
1 φακελάκι βανίλια
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 1/2 φλιτζάνια τριμμένο ινδοκάρυδο (sweetened coconut)
1 φλιτζάνι μερέντα (νουτέλα)
Μερικές χρωματιστές καραμέλες σε σχήμα αυγού (π.χ. M&Ms οβάλ)

Εκτέλεση:


Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160oC και καλύπτουμε τον πάτο ενός μεγάλου ταψιού με χαρτί φούρνου.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν το ζαχαρούχο γάλα, το ασπράδι αυγού, την βανίλια, και το αλάτι. Προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Για να σχηματίσουμε το κάθε ένα μακαρον χρειαζόμαστε περίπου τρείς κουταλιές της σούπας από το μείγμα. Με ένα κουτάλι βάζουμε την ζύμη πάνω στο χαρτί φούρνου σαν στρογγυλό βουναλάκι και πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο με τον αντίχειρα για να σχηματιστεί μία φωλίτσα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όλη την ζύμη.
Ψήνουμε τα μακαρον μας για 17 έως 20 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πιέζουμε και πάλι ελαφρά με τον αντίχειρά μας, στο κέντρο των φωλιών. Αφήνουμε τα μακαρον να κρυώσουν εντελώς όπως είναι στο ταψί. Αφού κρυώσουν εντελώς τα βγάζουμε με μια σπάτουλα μέσα σε μία πιατέλα.
Γεμίζουμε το κέντρο κάθε φωλιάς με περίπου με μια κουταλιά της σούπας μερέντα και στολίζουμε με 3 χρωματιστές καραμέλες.
Είναι καλύτερα πριν σερβίρουμε να τοποθετήσουμε τα μακαρον μας για λίγο στο ψυγείο. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)